מתכון להכנת סוכריות ואלמנטים מאיזומלט:

איזומלט הינו תחליף סוכר, מגיע כאבקה לבנה.
500 גרם איזומלט - 34 סוכריות עגולות בקוטר 4 ס"מ
500 גרם איזומלט - 18 סוכריות עגולות בקוטר 6.5 ס"מ


אם נשאר לכם איזומלט בכוס הסיליקון או בקלחת ניתן לעטוף בניילון נצמד לשימוש חוזר. את הכוס סיליקון ניתן לחמם במיקרוגל בפולסים קצרים ואת הקלחת לחמם שוב על הגז. 

מומלץ לעבוד עם כוסות סיליקון למזיגה
חשוב! יש לעבוד בזהירות מירבית - האיזומלט הינו רותח. לא מיועד לפעילות עם ילדים.

אופן הכנה:  מומלץ מאוד לצפות בסרטון המופיע בקישור למעלה

שלב ראשון:
שמים את אבקת האיזומלט בקלחת איכותית עם תחתית עבה. 
את הקלחת מניחים על אש בינונית. כשמתחילות להופיע בועות,
מכניסים מדחום ומחממים עד ל- 170-180 מעלות.
הקלחת תהיה מלאה בקצף בועות, כמו בתמונה המופיעה כאן במתכון.
מורידים מהאש.
מוסיפים תמצית טעם:
2 כפיות ל- 500 גרם איזומלט
לאחר שהוספנו תמצית טעם ממתינים שרוב הבועות ייעלמו.

שלב שני:
* במידה ורוצים את כל הכמות באותו צבע - מוסיפים טיפונת צבע מאכל ג'ל לקצפת (בעזרת מקל ארטיק) לקלחת ומערבבים.
* במידה ורוצים צבעים שונים - מוזגים את האיזומלט השקוף לכוסות סיליקון וצובעים כל כוס בצבע הרצוי.
* לאיזומלט אטום - ראשית, צובעים את הנוזל השקוף בצבע מאכל לבן, מערבבים, ולאחר מכן מוסיפים את הצבע הרצוי.
כשמוסיפים צבע מאכל לאיזומלט תהיה "תסיסה" של האיזומלט - אין ממה לחשוש, תערבבו והיא תיעלם.

שלב שלישי:
יוצקים את האיזומלט לתבנית:
* לסוכריות עם שני צבעים או יותר - לצקת לתבנית את הצבע ראשון ומיד אחרי את הצבע השני והשלישי.
*במידה ורוצים להוסיף סוכריות קישוט או נצנצים - מוסיפים כשהאיזומלט בתבנית עוד חם ונוזלי.
*במידה ורוצים להוסיף דף סוכר - מניחים בעדינות על האיזומלט שכבר יצקנו לתבנית.
לאחר שקישטנו, ממתינים להתקשות מלאה ומחלצים מהתבנית.

שלב רביעי:
* בעבודה ע"פ מתכון זה עם תבניות הסיליקון של "חתום בנשיקה" הסוכריה תצא שקופה לחלוטין ואין צורך להבריק עם ברנר - מחלצים את הסוכריה, הופכים אותה ומצמידים מקל ע"י טבילת קצה המקל באיזומלט צמיגי והנחת המקל בגב הסוכריה.
* בעבודה עם תבניות סיליקון אחרות - לאחר חילוץ הסוכריות יש קודם להבריק את הצד הקדמי של הסוכרייה עם ברנר ידני ולאחר מכן להוסיף את המקל בצד האחורי באותה הדרך.

דגשים חשובים:
1. איזומלט רגיש ללחות והשארת סוכריות או אלמנטים בחלל פתוח תהפוך אותם לדביקים. לכן, אין להשאיר אלמנטים או סוכריות איזומלט בחלל פתוח, אלא לאטום מיד בסיום העבודה. בקופסה אטומה היטב או בצלופן סגור היטב.
2. חובה לעבוד עם כפפות ולא לגעת באלמנטים/סוכריות עם ידיים חשופות - לחות תעבור מהידיים לאלמנט/סוכריה והם יהפכו לדביקים.
3. איזומלט שחומם יתר על המידה יהפוך לסוכריה דביקה.
4. כמות גדולה של צבע מאכל גם כן תהפוך את הסוכריה לדביקה.
5. אלמנטים מאיזומלט לקישוט עוגה - יש להניח על העוגה סמוך למסירה או לאחסן את העוגה יחד עם האלמנטים מהאיזומלט במקרר בתוך קרטון עטוף בניילון נצמד לאיטום מלא. אין לשים אלמנטים מאיזומלט חשופים בחלל המקרר.


שימוש באיזומלט בתבניות "חתום בנשיקה" - 
* לפני שימוש באיזומלט בתבניות יש לקרוא את ההוראות -

בהכנת סוכריות עם דף סוכר - אין להניח את הדף על התבנית ועליו לצקת את האיזומלט - הנחת הדף על התבנית תגרום נזק לתבנית. סרטון להכנת סוכריות עם דף סוכר תוכלו למצוא בעמוד האינסטגרם.
* אין לצקת איזומלט מבעבע על התבניות. יש לטפטף טיפת איזומלט על משטח סיליקון - רק אם הטיפה שומרת על הצורה שלה ולא מתפזרת על המשטח - ניתן לצקת על התבנית.
* אין להוסיף כמות גדולה של צבע מאכל באיזומלט שיוצקים לתבנית, אלא להוסיף נגיעת צבע מאכל עם קיסם.
* לפני החילוץ יש לחכות לקירור מלא של האלמנט - אין לחלץ אלמנט ע"י משיכה בכח -  הדבר יגרום נזק לתבנית. אם האלמנט לא משתחרר בקלות מהתבנית יש להכניסו לכלי עם מים ולחכות שאיזומלט יימס לחלוטין. האלמנט לא ישתחרר בקלות ויידבק לתבנית אם יצקתם איזומלט חם מדי או אם שמתם כמות גדולה של צבע מאכל.

**לא ניתן להחזיר או להחליף מוצר שנפגם כתוצאה משימוש לא נכון במוצר**

בהצלחה :)
x

#{title}

#{text}

#{price}