הוראות לתבניות סיליקון "חתום בנשיקה":
* חומר הגלם של התבניות הינו פולימר סיליקון שאיננו רעיל ואיננו משחרר רעלים או חומרים מסוכנים - תו תקן ת"י 5113
צבע התבנית מושפע מחשיפה לאור ויכול להשתנות במשך הזמן - אין כל משמעות לשינוי הצבע של התבנית מעבר לשינוי צבע בלבד.
* יש לאחסן את התבניות הרחק ממקור חום, אור ישיר או שמש ישירה.
* לפני השימוש הראשוני יש לשטוף את התבנית עם מים חמים וסבון כלים ולייבש היטב לפני האחסון. במידה והשרתם במים והתבנית הפכה לעכורה - אל דאגה, השקיפות תחזור והעכירות תיעלם לאחר שהלחות שבתבנית תתייבש לחלוטין.
* חשוב לא להכניס למקפיא, אלא למקרר - לא יותר מ 3-4 דקות.
* יש לאחסן את התבניות שוכבות כשהצד שבו מזלפים כלפי מטה וצמוד למשטח ישר או לתבנית נוספת.
* לאחר כל שימוש בתבנית יש לשטוף את התבנית במים חמים ונוזל כלים, לייבש היטב לפני האחסון.
* שינויים של חום וקור יכולים לגרום להתעגלות פינות התבנית - קור גורם להתעגלות וחום להתיישרות
- איך ליישר תבנית שהתעגלה? להכניס את התבנית לתנור 120 מעלות בתוכנית 2 פסים למעלה ולמטה (לא טורבו), להניח את התבנית על נייר אפייה ולהמתין כ 7-10 דקות.
זמן החימום בתנור יכול להשתנות ע"פ רמת ההתעגלות של התבנית - ככל שהיא התעגלה יותר, כך זמן החימום בתנור יהיה ארוך יותר.
- חשוב מאוד לא להשאיר את התבנית במקרר להרבה זמן (לא יותר מ 3-4 דקות) - קור ממושך גורם להתעגלות.
- בנוסף, אופן האחסון גם הוא חשוב - לאחסן את התבניות שוכבות כשהצד שבו מזלפים כלפי מטה.
- לעבודה נוחה וכדי למנוע התעגלות של התבנית במקרר מומלץ להשתמש באטבים ולהדק את התבנית למשטח עבודה ישר - ישנו קישור לסרטון בראש העמוד. את האטבים ניתן לרכוש כאן באתר או בכל חנות לציוד משרדי. ניתן כמובן גם להשתמש בכל סוג אחר של אטבים.
* שימוש בצימקאו - מומלץ להיכנס לקישורים של הסרטונים שמופיעים כאן למעלה בעמוד
ממיסים צימקאו, מכניסים לשקית זילוף וגוזרים חור קטן בקצה השקית. חשוב מאוד שהצימקאו יהיה מאוד נוזלי בזמן הזילוף.
מזלפים לשקעים באופן שיימלא את השקע ויהיה עם בטן קטנטנה כלפי מעלה.
בסיום הזילוף לא לשטח / למרוח עם קלף את הצימקאו שזילפתם על התבנית ולא לנער את התבנית על מנת ליישר.
מכניסים את התבנית למקרר ל 3-4 דקות מקסימום. לא להכניס את התבנית למקפיא.
לאחר שמוציאים מהמקרר מחלצים בעדינות מהתבנית כאשר היא בטמפ' החדר ולא כשהיא קרה - מכופפים מעט את התבנית אחורנית והאלמנט יחולץ בשלמות.
בתבניות כתרים ובתבניות עם אלמנטים עדינים כמו תווי נגינה, עכבישים, בלרינה וכד' יש לזלף שכבת חיזוק נוספת בגב האלמנט לאחר שהתקשה במקרר ולא לחלץ את האלמנט כשהתבנית עוד קרה, אלא לחכות שהתבנית תחזור לטמפ' החדר.
* תבניות כתר
לאחר הזילוף יש לחכות מעט שהצימקאו יתייצב, אך לא יתקשה, ואז לקמר את התבנית לתוך רינג או קערה על מנת שתתקבל צורת קשת. ראו סרטון בקישור למעלה.
* שימוש באיזומלט
אין לצקת איזומלט מבעבע על התבניות, אלא לחכות עד שיש מעט בועות. יש לטפטף טיפת איזומלט על משטח סיליקון - רק אם הטיפה שומרת על הצורה שלה ולא מתפזרת על המשטח - ניתן לצקת על התבנית.
*אין להוסיף כמות גדולה של צבע מאכל באיזומלט שיוצקים לתבנית, אלא להוסיף נגיעת צבע מאכל עם קיסם.
לפני החילוץ יש לחכות לקירור מלא של האלמנט - אין לחלץ אלמנט ע"י משיכה בכח - הדבר יגרום נזק לתבנית. אם האלמנט לא משתחרר בקלות מהתבנית יש להכניס את התבנית יחד עם האיזומלט לכלי עם מים חמים ולחכות שהאיזומלט יימס לחלוטין. האלמנט לא ישתחרר בקלות ויידבק לתבנית אם יצקתם איזומלט חם מדי או אם שמתם כמות גדולה של צבע מאכל.
בהכנת סוכריות עם דף סוכר - אין להניח את הדף על התבנית ועליו לצקת את האיזומלט - הנחת הדף על התבנית תגרום נזק לתבנית.
מתכון מלא לעבודה עם איזומלט נמצא בדף הראשי כאן, באתר.
*** לא ניתן להחזיר או להחליף מוצר שנפגם כתוצאה משימוש לא נכון במוצר או אחסון לא נכון של המוצר***
* חומר הגלם של התבניות הינו פולימר סיליקון שאיננו רעיל ואיננו משחרר רעלים או חומרים מסוכנים - תו תקן ת"י 5113
צבע התבנית מושפע מחשיפה לאור ויכול להשתנות במשך הזמן - אין כל משמעות לשינוי הצבע של התבנית מעבר לשינוי צבע בלבד.
* יש לאחסן את התבניות הרחק ממקור חום, אור ישיר או שמש ישירה.
* לפני השימוש הראשוני יש לשטוף את התבנית עם מים חמים וסבון כלים ולייבש היטב לפני האחסון. במידה והשרתם במים והתבנית הפכה לעכורה - אל דאגה, השקיפות תחזור והעכירות תיעלם לאחר שהלחות שבתבנית תתייבש לחלוטין.
* חשוב לא להכניס למקפיא, אלא למקרר - לא יותר מ 3-4 דקות.
* יש לאחסן את התבניות שוכבות כשהצד שבו מזלפים כלפי מטה וצמוד למשטח ישר או לתבנית נוספת.
* לאחר כל שימוש בתבנית יש לשטוף את התבנית במים חמים ונוזל כלים, לייבש היטב לפני האחסון.
* שינויים של חום וקור יכולים לגרום להתעגלות פינות התבנית - קור גורם להתעגלות וחום להתיישרות
- איך ליישר תבנית שהתעגלה? להכניס את התבנית לתנור 120 מעלות בתוכנית 2 פסים למעלה ולמטה (לא טורבו), להניח את התבנית על נייר אפייה ולהמתין כ 7-10 דקות.
זמן החימום בתנור יכול להשתנות ע"פ רמת ההתעגלות של התבנית - ככל שהיא התעגלה יותר, כך זמן החימום בתנור יהיה ארוך יותר.
- חשוב מאוד לא להשאיר את התבנית במקרר להרבה זמן (לא יותר מ 3-4 דקות) - קור ממושך גורם להתעגלות.
- בנוסף, אופן האחסון גם הוא חשוב - לאחסן את התבניות שוכבות כשהצד שבו מזלפים כלפי מטה.
- לעבודה נוחה וכדי למנוע התעגלות של התבנית במקרר מומלץ להשתמש באטבים ולהדק את התבנית למשטח עבודה ישר - ישנו קישור לסרטון בראש העמוד. את האטבים ניתן לרכוש כאן באתר או בכל חנות לציוד משרדי. ניתן כמובן גם להשתמש בכל סוג אחר של אטבים.
* שימוש בצימקאו - מומלץ להיכנס לקישורים של הסרטונים שמופיעים כאן למעלה בעמוד
ממיסים צימקאו, מכניסים לשקית זילוף וגוזרים חור קטן בקצה השקית. חשוב מאוד שהצימקאו יהיה מאוד נוזלי בזמן הזילוף.
מזלפים לשקעים באופן שיימלא את השקע ויהיה עם בטן קטנטנה כלפי מעלה.
בסיום הזילוף לא לשטח / למרוח עם קלף את הצימקאו שזילפתם על התבנית ולא לנער את התבנית על מנת ליישר.
מכניסים את התבנית למקרר ל 3-4 דקות מקסימום. לא להכניס את התבנית למקפיא.
לאחר שמוציאים מהמקרר מחלצים בעדינות מהתבנית כאשר היא בטמפ' החדר ולא כשהיא קרה - מכופפים מעט את התבנית אחורנית והאלמנט יחולץ בשלמות.
בתבניות כתרים ובתבניות עם אלמנטים עדינים כמו תווי נגינה, עכבישים, בלרינה וכד' יש לזלף שכבת חיזוק נוספת בגב האלמנט לאחר שהתקשה במקרר ולא לחלץ את האלמנט כשהתבנית עוד קרה, אלא לחכות שהתבנית תחזור לטמפ' החדר.
* תבניות כתר
לאחר הזילוף יש לחכות מעט שהצימקאו יתייצב, אך לא יתקשה, ואז לקמר את התבנית לתוך רינג או קערה על מנת שתתקבל צורת קשת. ראו סרטון בקישור למעלה.
* שימוש באיזומלט
אין לצקת איזומלט מבעבע על התבניות, אלא לחכות עד שיש מעט בועות. יש לטפטף טיפת איזומלט על משטח סיליקון - רק אם הטיפה שומרת על הצורה שלה ולא מתפזרת על המשטח - ניתן לצקת על התבנית.
*אין להוסיף כמות גדולה של צבע מאכל באיזומלט שיוצקים לתבנית, אלא להוסיף נגיעת צבע מאכל עם קיסם.
לפני החילוץ יש לחכות לקירור מלא של האלמנט - אין לחלץ אלמנט ע"י משיכה בכח - הדבר יגרום נזק לתבנית. אם האלמנט לא משתחרר בקלות מהתבנית יש להכניס את התבנית יחד עם האיזומלט לכלי עם מים חמים ולחכות שהאיזומלט יימס לחלוטין. האלמנט לא ישתחרר בקלות ויידבק לתבנית אם יצקתם איזומלט חם מדי או אם שמתם כמות גדולה של צבע מאכל.
בהכנת סוכריות עם דף סוכר - אין להניח את הדף על התבנית ועליו לצקת את האיזומלט - הנחת הדף על התבנית תגרום נזק לתבנית.
מתכון מלא לעבודה עם איזומלט נמצא בדף הראשי כאן, באתר.
*** לא ניתן להחזיר או להחליף מוצר שנפגם כתוצאה משימוש לא נכון במוצר או אחסון לא נכון של המוצר***